- »
- Kurzy vaření »
- Asie a exotika
Kurzy vaření asijské a exotické kuchyně
Osahejte si kouzlo asijské kuchyně v našich kulinářských kurzech vaření v Praze, nebo online hezky v pohodlí vaší kuchyně...
Kulinářské kurzy vaření asijské kuchyně
Pro všechny nadšence do exotické a asijské kuchyně máme v nabídce hned 7 kurzů vaření pod vedením těch nejlepších kulinářských mistrů. Ponořte se do exotických chutí a vůni a naučte se připravovat tradiční asijské pokrmy. Máme pro vás těchto 6 živých kurzů vaření asijské kuchyně:
Kurz vaření thajské kuchyně v Praze
Thajsko přináší do asijské kuchyně jedinečné chutě, které kombinují lahodné kokosové mléko, bylinky, rýži, ořechy a různé masové a rybí recepty. Mezi nejoblíbenější tradiční speciality thajské kuchyně patří lehce pikantní polévka Tom Yum, jarní závitky, nudle Pad Thai, kari, tradiční kokosová polévka Tom Kha Kung a další. Na výběr máte hned ze 3 kulinářských kurzů vaření thajské kuchyně:
-
Kurz vaření thajské kuchyně I- V tomto kulinářském kurzu se naučíte připravovat tyto tradiční thajské dobroty: polévka Tom Yum, jarní závitky, nudle Pad Thai a zelené kari s jasmínovou rýží v kokosové omáčce.
-
Kurz vaření thajské kuchyně II- Ve druhém pokračování kurzu vaření thajské kuchyně se podíváme na další tradiční jídla jako je Tom Kha Kung, Yum Wun Sen, Massaman kari, Khao Pad Kaeng Kiew Wan a Kluay buad Chee (banán v kokosovém mléce).
-
Kurz vaření To nejlepší z Thajska a Vietnamu s rohlik.cz- V tomto kulinářském kurzu se naučíte připravovat tradiční letní závitky, polévku Tom Yum, polévku Pho Bo, červené kari a tradiční nudle Pad Thai.
Kurz přípravy ryb a mořských plodů v Praze
Koktejl z krevet, mořské ryby, humr, sladkovodní ryby, carpaccio z halibuta a další dobroty. Všechny tyto rybí mňamky se naučíte připravovat v našem kulinářském kurzu v Praze. A aby si každý vybral, máme pro vás 3 varianty kurzů přípravy ryb a mořských plodů:
-
Kurz přípravy mořských plodů - Během 3-3,5 hodin se naučíte připravit koktejl z krevet, dušené slávky, tygří krevety, smažené olihně a jako vrchol kulinářského kurzu bude luxusní gratinovaný humr thermidor.
-
Kurz přípravy mořských ryb - Lákají vás nejvíce mořské ryby? Pak vás jistě nadchne tento kurz vaření, ve kterém se naučíte připravit carpaccio z halibuta, rybí velouté, filátka z platýze a grilovanou doradu. K tomu samozřejmě bude spousta příloh, zeleninových salátků, omáček a zálivek.
-
Kurz přípravy sladkovodních ryb - V tomto kurzu vaření se naučíte připravovat lososa, candáta, pstruha a tartar z lososovitého pstruha.
Kurz vaření mexické kuchyně v Praze
Kurz vaření mexické kuchyně - to znamená kombinaci kukuřice, fazolí, výrazného koření, čokolády, zeleniny, rýže a dalších dobrot. Na výběr jsou hned 3 možnosti kurzu vaření mexické kuchyně:
-
Mexická kuchyně I - Mexický šéfkuchař váš v tomto kulinářském kurzu naučí připravovat tyto tradiční mexické pokrmy: empanadas, carpaccio tortillas, guacamole, pico de gallo salsa, churros a chimichangas.
-
Mexická kuchyně II - Ve druhém pokračování kurzu mexické kuchyně se naučíte vařit tyto dobroty: mexican spicy beans soup, kuřecí mexické tacos, chilli con carne, melounovo-magová salsa, tortily a banán v pšeničné tortille.
-
Mexická kuchyně III - Třetívarianta kurzu je plná dalších dobrot jako jsou pimientos rellenos, krevety v mandlové omáčce, salsa nopales, kokosový pudink a plněné motýlky.
Kurz vaření indické kuchyně v Praze
Indická kuchyně nádherně voní, i když o ní člověk jenom mluví, je totiž plná speciálního exotického koření, masa, zeleniny a luštěnin. Na výběr máte ze dvou kurzů vaření indické kuchyně:
-
Indická kuchyně I - V tomto kurzu vaření indické kuchyně se naučíte připravovat tradiční indické placky naan, cizrnovou směs chana masala se zeleninou a zeleninové pakoras. Dále pak budete pokračovat přípravou máslového kuřete a kuře tikka. Toto pětichodové indické menu vás nadchne.
-
Indická kuchyně II - V tomto kulinářském kurzu se naučíte připravovat indické placky chapati, kuře masala, paneer, cibulové bhaji a tarka dhal. Zkrátka dokonalé dobroty, které si můžete kdykoli vařit doma.
Kurz vaření vietnamské kuchyně v Praze
Vietnamská kuchyně je proslulá svými chutěmi a vůněmi, za kterými spousta cestovatelů jezdí přes půlku světa. A není se čemu divit! Všechny ty výborné jarní závitky, rýžové nudle, polévka Pho Bo, Bun Bo Nam Bo, spousta bylinek a ještě více zeleniny… vietnamské recepty jsou prostě dokonalou symfonií lehkého zdravého jídla a delikátních chutí. K dispozici jsou 3 kurzy vaření Vietnamské kuchyně:
-
Tradiční recepty vietnamské kuchyně - V tomto kurzu se budou vařit tyto tradiční vietnamské pokrmy: Goi Cuon, Pho Bo, Banh xeo, Bun Cha a Nuoc Cham.
-
Street food z Vietnamu - Vietnamská kuchyně a street food prostě patří k sobě. Na tomto kurzu vaření se naučíte vařit tyto dobroty: omáčku Nuoc Cham, kyselou zálivku, smažené jarní závitky, BanhMi s krevetami, Bun Bo Nam Bo a špízy.
-
To nej z thajské a vietnamské kuchyně s Rohlik.cz - V tomto kulinářském kurzu asijské kuchyně se naučíte připravovat tradiční letní závitky, polévku Tom Yum, polévku Pho Bo, červené kari a tradiční nudle Pad Thai.
-
Kurz přípravy sushi v Praze: Sushi patří mezi oblíbená jídla stále většího počtu lidí. Na našem kurzu se během 3 hodin naučíte připravovat to nejlepší sushi, sashimi a další tradiční dobroty.
Obsah kurzů vaření
Všechny tyto kulinářské kurzy trvají 3 až 4 hodiny, vedou je ti nejlepší šéfkuchaři a odehrávají se v Praze ve skupině jenom několika málo lidí, aby se vám mohl kuchař věnovat naplno. Všechny aktuální termíny kulinářských kurzů najdete po prokliku na konkrétní kurz. V každém kurzu vaření asijské kuchyně se naučíte připravovat několikachodové menu i s dezertem.
Online kurz vaření
A pokud se vám nechce vyrážet do Prahy, máme pro vás online kurz vaření. A aby to byla naprostá bomba, je to vaření s Michelinským kuchařem a připravovat se budou mořské plody. Přineste si chuť moře až do své kuchyně! Připravili jsme pro vás online kurz vaření pod vedením profesionálního kuchaře Ondry Moliny, který má zkušenosti z michelinských restaurací po celém světě.
Všechny tyto kurzy vaření asijské kuchyně jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé kulináře jakéhokoliv věku.