- »
- Kurzy vaření »
- Kurzy vaření Ola Kala
Kurzy vaření Ola Kala
Lákají vás kurzy vaření Ola Kala v Praze? Chcete si vyzkoušet světovou gastronomii v domácí atmosféře pod vedením profesionálních kuchařů? Vybírejte z kulinářských kurzů vaření od asijské kuchyně a přípravy ryb, až po kurz pečení makronek. Kurzy vaření Ola Kala jsou zárukou kvality a profesionálního přístupu...
Kurzy vaření Ola Kala
Kulinářský institut Ola Kala v Praze dokazuje, že každý může být na pár hodin šéfkuchařem, sushi masterem, dokonalým cukrářem, nebo třeba odborníkem na francouzskou či jinou kuchyni. Tým kulinářských expertů a šéfkuchařů si pro vás už od roku 2007 připravuje spoustu různě zaměřených kurzů vaření a pečení, které vynikají svou kvalitou, špičkovým vybavením a pohodovou atmosférou. Všichni kuchaři, kteří jednotlivé kurzy vaření v Ola Kala vedou mají bohaté zkušenosti z tuzemských i světových restaurací, které rádi předávají. Pokud vás jejich kurzy vaření nadchnou, můžete mrknout také na nástavbu ve formě food stylingu, nebo gastronomické poradenství.
Pro koho jsou kurzy vaření Ola Kala vhodné:
-
pro začátečníky, kteří nikdy nevařili,
-
pro pokročilé kuchaře, kteří se chtějí naučit něco nového,
-
pro každého, kdo si chce osvojit specifické techniky vaření, nebo recepty některé ze světových kuchyní,
-
pro menší skupiny,
-
jako teambuilding pro firmy
Všechny suroviny pro vaření všech chodů jsou v ceně kurzu. Kuchaři vám navíc poradí, kde jednotlivé suroviny nakoupit pro příští vaření v domácí kuchyni. A to není zdaleka všechno.
V ceně kurzů vaření v Ola Kala je zahrnuto:
-
veškeré suroviny pro vaření všech chodů,
-
všechny recepty na pozdější vaření doma,
-
welcome drink,
-
nápoje v průběhu celého kurzu,
-
zástěra k zapůjčení,
-
ochutnávka francouzských vín,
-
certifikát o absolvování kurzu vaření,
-
zvýhodněný prodej vína, čajů, nožů a dalšího kuchařského náčiní.
Nabídka kurzů vaření a pečení Ola Kala:
-
Kurz vaření thajské kuchyně v Ola Kala: Tento kurz je dlouhodobě nejoblíbenějším kurzem vaření s Ola Kala a připravuje se v něm hned 5 thajských chodů. Během celkem 4 hodin intenzivního kulinářského zážitku se naučíte vyrábět domácí kari pastu a používat tradiční suroviny thajské kuchyně jako je galangal, kokosové mléko, citronová tráva, ústřicová a sojová omáčka a různé druhy koření. Kromě toho se také naučíte krájet zeleninu tak, aby vypadala jako v Thajsku, používat pánev wok pro přípravu různých thajských jídel a správně smažit v pořádné vrstvě oleje. V tomto kurzu vaření Ola Kala se naučíte vařit:
-
tradiční thajskou krevetovou polévku s kokosovým mlékem (Tom Kka Koong),
-
thajské jarní závitky (Popia Tod),
-
hovězí maso na zeleném kari s jasmínovou rýží (Kaeng Khiao Wan Neua),
-
oblíbené rýžové nudle s kuřecím masem (Pad Thai),
-
kokosový pudink s grilovaným ananasem
-
Kurz vaření asijské kuchyně Asijské fusion v Ola Kala: V tomto kurzu vaření vás překvapí kombinace exotických a klasických surovin. Během 4 hodin se naučíte připravovat celkem 4 chody, které si nikde jinde nedáte a kterým ohromíte každou návštěvu. V tomto kurzu vaření popustíte uzdu své fantazii, budete kombinovat barvy, chutě a vůně a vytvářet tak nečekané kombinace. Pod vedením profesionálního šéfkuchaře Yazana Manjaha se naučíte vyrábět domácí pastu, pracovat s batáty, různými druhy zeleniny a ovoce, omáčkami a kořením. Co se bude vařit?
-
banánová polévky s chilli omáčkou a koriandrem,
-
svěží salát ze skleněných nudlí se zeleninou a kuřecím masem s originálním koriandrovým dresinkem,
-
hovězí kari v omáčce s batáty a ananasem,
-
luxusní palačinky s ovocem a kokosovou omáčkou
-
Kurz vaření italské kuchyně v Ola Kala: Italská kuchyně je prostě dokonalá a v mžiku vás dokáže přenést k moři. Proto máme v nabídce hned několik urzů vaření italksé kuchyně v Ola Kala, můžete si vybrat ze dvou cenových balíčků:
Balíček 1:
-
Lehká a letní jídla (polévka minestrone, pasta carbonara, špenátové cannelloni s ricottou, tomatová omáčka, jogurtovo-medové Semifreddo)
-
Pizza & focaccia (bazalkové pesto, příprava kynutého těsta a různé varianty náplní, focaccia s rozmarýnem a rajčaty, tiramisu)
-
Pasta fresca (domácí těsto na čerstvé těstoviny různých tvarů, crostini con peperoni arrosto, plněné ravioli, máslová omáčka se šalvějí, žloutkový šlehaný krém zabaglione s ovocem)
-
Rizoto a italské telecí maso (ossobuco, šafránové rizoto, rizoto s gorgonzolou, telecí salt in bocca, krokety z rizota,citronový sorbet s vodkou)
-
Boloňské ragú a lasagne (gratinované plněné žampiony, boloňská omáčka, bešamel, lasagne, křehký košíček s riccotovým krémem a ovocem)
-
Italské kuře (caesar salát, šťavnaté kuřecí prsíčka s bylinkami, kuřecí roláda s parmskou šunkou, pappardelle s kuřecími játry, panna cotta lesním ovocem)
Balíček 2:
-
Italské ryby a mušle (linguini s mušlemi na víně a tomaty, pražma s pomerančem a bylinkami, sépie s hráškem, pesto ze sušených rajčat a mandlí, pusinkový dort s ovocem)
-
Sardská kuchyně (ragú z malých chobotniček, chlebové lasagne se zastřeným vejcem a pecorinem, smažené sýrové taštičky s medem)
-
Kurz vaření vietnamské kuchyně v Ola Kala: Víte, že někteří cestovatelé jezdí do Vietnamu hlavně za jídlem? Není se čemu divit. Vietnamská kuchyně je dokonalou kombinací bylinek, koření a omáček. A navíc se velice snadno připravují. V tomto kurzu vaření v Ola Kala proniknete do pravidel přípravy vietnamských dobrot, naučíte se opékat koření do polévky, připravovat jarní závitky, kombinovat bylinky a uvařit dokonale čirý vývar. Postupně se pak naučíte vařit tyto 4 chody:
-
nesmažené závitky s krevetami a jinými náplněmi + různé omáčky na namáčení,
-
tradiční salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem Bún bò Nam Bo,
-
vietnamská polévky s hovězím masem, bylinkami, zeleninou a rýžovými nudlemi Pho Bo,
-
sticky rýži s mangem
-
Kurz přípravy sushi a specialit japonské kuchyně v Ola Kala: Máte rádi sushi a rádi byste se ho naučili připravovat i v domácím prostředí? Pak vás tento kurz vaření jistě nadchne. V tomto kurzu se dozvíte, jak vzniklo sushi, jak se pěstuje wasabi křen a především, jak připravit všemožné japonské speciality a jak používat tradiční japonská ochucovadla. V tomto kurzu se naučíte připravovat tyto speciality:
-
Tataki (marinovaný tuňák),
-
Skládaná vaječná omeleta,
-
Sushi – Maki, Nigiri, Uramaki,
-
Kalifornská rolka,
-
Inari - taštičky,
-
Šitaké salát,
-
Misoširu (polévka s tófu, řasou furu-wakame a miso pastou),
-
Zmrzlina z čaje MATCHA s kakaovými boby
-
Kurz pečení makronek v Ola Kala: Také vás fascinují pestrobarevné makronky? Jedna jako druhá se dokonale rozpadají na jazyku a vy si jen vychutnáváte skvělou chuť. V tomto cukrářském kurzu se naučíte, jak upéct makronky originální technikou s cukrovým rozvarem, jak obarvit mandlové těsto a získat tak dokonalé odstíny různých barev, jak správně míchat a nastříhat těsto na plech, jak pracovat s cukrářským sáčkem, jak vyrobit krém se slaným karamelem a čokoládové ganache krémy a náplně do makronek. Cukrářka Míša Landová vám ukáže, jak upéct makronky i v domácím prostředí.
-
Kurz vaření libanonské kuchyně v Ola Kala: Víte, v čem je charakteristická libanonská kuchyně? V tomto kurzu vaření v Ola Kala vám to ukážeme. V tomto kurzu vaření se naučíte, jak vyšlehat dokonalý tradiční hummus, jak upéct lilek, zapojit do receptů netradiční suroviny jako je tahini pasta, nebo třeba granátové jablko a také kombinovat nezvyklé chutě a vůně dohromady tak, aby vám pod rukama vznikaly dokonalá libanonská jídla. V tomto kurzu vaření Ola Kala se bude vařit:
-
klasický Hummus,
-
libanonský salát Tabbouleh,
-
salát s pečeným lilkem s granátovým jablkem,
-
voňavé kuře na špízu (Shishtaouk),
-
tradiční šišky z mletého jehněčího Kefta,
-
tradiční dezert Baklava na závěr