- »
- Kurzy vaření »
- Sladké kurzy »
- Kurz pečení a zdobení dortů v Praze
Kurz pečení a zdobení dortů v Praze
Profesionální cukrářka vás naučí, jak upéct a ozdobit luxusní dort. Zaměříme se na francouzský dort a nugátovo-griliášový dort a ozdoby z karamelu.
Kurz pečení a zdobení dortů v Praze (+ láhev vína zdarma)
Kurz pečení a zdobení dortů obsahuje:
- čtyřhodinový kurz pečení pod vedením zkušené cukrářky
- veškeré suroviny
- vytištěné recepty
- zapůjčení zástěry
- slané občerstvení
- neomezená degustace více druhů vín
- domácí ledový čaj, voda, teplé nápoje jako káva a čaj
- certifikát o absolvování kurzu
Kurz má dvě varianty, e kterých si můžete vybrat. Buď se naučíte péct francouzský dort, nebo nugátovo griliášový dort.
Kurz pečení francouzského dortu
Během kurzu si ukážeme, jak našlehat mechové piškotové těsto, vyzkoušíte si přípravu francouzských čokoládových krémů "Ganache" a rozšíříte si obzory, jak tyto krémy a piškoty dochucovat. Naučíte se dorty dekorovat vlastnoručními ozdobami z čokolády a cukrářské barevné folie.
CO SI UPEČEME
-
Mandlový korpus
-
Ganache čokoládový krém
-
Čokoládové ozdoby
-
Výsledkem bude perfektně zarovnaný dort
NAUČÍME VÁS
-
Správně ušlehat vejce na mechové piškotové těsto
-
Dochucovat piškotová těsta pomocí koření, citrusů a alkoholu
-
Připravit francouzský čokoládový krém Ganache (2 druhy)
-
Bezvadně našlehat tyto krémy
-
Používat dortovou transparentní pásku
-
Techniku dekorování dortů pomocí folie ozdobené kakaovým máslem
Kurz pečení nugátovo-griliášového dortu s karamelovými ozdobami
Po celý rok pořádáme kurzy pro kolektivy zdravotníků zdarma jako poděkování. Zakoupením kurzu tak podpoříte nás i zdravotníky!
Nugát, čokoláda, ořechy, griliáš, karamel... Všechny chutě sladkého:-).
Proměňte se v mistra cukráře, který tvoří pro jazyk i pro oko.
Staňte se designerem a vytvořte umělecká díla z karamelových pavučin.
Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
CO SI UPEČEME
- Ořechový korpus – vhodný na dorty, řezy, rolády
- Nugátovo - čokoládový krém – výuka našlehávání těžkého krému
- Griliáš
- Stříkaní hladkou cukrářskou trubičkou – technika „lístkování“
- Horký karamel – tvarování ozdob, pavučin a dekorací
NAUČÍME VÁS
- Ořechové těsto pro všechny příležitosti
- S lehkostí zvládnout našlehat těžký krém
- Pracovat s náčiním cukrářských mistrů
- Kouzlit s horkým karamelem
Není Kurz pečení a zdobení dortů v Praze to pravé ořechové? Nevadí, vyberte si nějaký jiný z naší kategorie Cukrářské kurzy.