- »
- Kurzy vaření »
- Asie a exotika »
- Sushi, ryby a mořské plody »
- Kurz vaření Umění sushi a japonské kuchyně v Praze
Kurz vaření Umění sushi a japonské kuchyně v Praze
Zažijte atmosféru císařského Japonska při přípravě specialit jako jsou sushi maki rolky, tetaki (marinovaný tuňák, kalifornské rolky a další).
Popis kurzu přípravy sushi
Sushi
Určitě jste i vy už někdy slyšeli o nejznámějším japonském jídle sushi. V České republice často zaměňujeme mezinárodní název pokrmu za počeštěné suši, ale vždy jde o naprosto totožné jídlo. Počátky sushi se datují až k sedmému století, kdy nebylo možné jíst v Japonsku maso, a lidé se naučili připravovat zajímavý pokrm, který se skládal z ryb a ne běžně dostupného masa. Jen málo lidí ví, že suši je název pro rýži, která je ochucena octem. Obecně se ale jako sushi nazývá kompletní pokrm, který se skládá jak z kyselé rýže, tak ryb, avokáda, vajíčka, kaviáru či pálivého wasabi. Existují desítky různých způsobů, jak se sushi dělá a s jakými přísadami se vytváří. Pokud byste rádi do světa kouzelného japonského pokrmu rádi pronikli, můžete vyzkoušet kurz sushi. Každý absolvent kurzu bude schopen nejen doma připravit vlastní suši, ale zároveň pozná krásy japonské kuchyně a její výjimečnost.
Kurz sushi
Kurz suši se skvěle hodí nejen pro nadšence do vaření a přípravy pokrmů, ale také pro ty z vás, kteří rádi poznáváte nové věci a cizí kultury. Pro přípravu sushi potřebujete netradiční suroviny, které doma najdete jen stěží. Základem je kvalitní oválná rýže nishiki či hikari, která je po uvaření lepkavá. Každý kousek sushi je obalen v mořské řase nori, která obsahuje proteiny a mnoho vitamínů. Pro správnou chuť výsledného produktu budete potřebovat také wasabi, sójovou omáčku a zázvor. Náplň je tvořena syrovou rybou. Zážitek v podobě návštěvy kurzu sushi může být jak pro vás, tak pro blízkou osobu nezapomenutelným zážitkem. Během kurzu poznáte jak zajímavou japonskou kuchyni i kulturu, tak místní nápoje včetně výborného vína. Za asistence zkušeného lektora se naučíte vyrábět sushi, které nejen že skvěle chutná, ale zaujme každou vaši návštěvu.
Jak přesně zážitkový kurz probíhá
Co budete připravovat:
- Tataki (marinovaný tuňák)
- Skládaná vaječná omeleta
- Sushi – Maki, Nigiri, Temaki
- Kalifornská rolka
- Inari - taštičky
- Kuřecí salát se sezamem a majonézou z křepelčích vajec
- Misoširu (polévka s tófu, řasou furu-wakame a miso pastou)
Zážitek obsahuje:
- všechny potřebné suroviny k vaření
- nealkoholické nápoje (voda, domácí ledový čaj, káva)
- dostatek výborného vína (porovnání několika druhů)
- welcome drink
- zástěra k zapůjčení
- certifikát o absolvování kurzu
BONUS: Každý účastník kurzu od nás dostane na místě láhev francouzského vína ZDARMA.
(Na kurzu budete nejenom vařit, ale i ochutnávat různé druhy vína. To, které bude vašim chuťovým pohárkům chutnat nejvíce, si odnesete domů a zážitek si tak minimálně o jednu láhev prodloužíte. :-)
Není Kurz vaření Umění sushi a japonské kuchyně v Praze (+ láhev vína zdarma) to pravé ořechové? Nevadí, vyberte si nějaký jiný z naší kategorie Kurzy přípravy sushi, ryb a mořských plodů.