- »
- Kurzy vaření »
- Asie a exotika »
- Kurz vaření Vietnamské kuchyně v Praze
Kurz vaření Vietnamské kuchyně v Praze
Kurz vaření Vietnamské kuchyně – naučíme vás připravovat tradiční vietnamské recepty hezky u vás doma. Zjistíte, kde nakoupit vietnamské suroviny a jak na správný kulinářský postup.
Kurz vaření vietnamské kuchyně
Vietnamská kuchyně je proslulá svými chutěmi a vůněmi, za kterými spousta cestovatelů jezdí přes půlku světa. A není se čemu divit! Jarní závitky, rýžové nudle, polévka Pho Bo, Bun Bo Nam Bo, spousta bylinek a ještě více zeleniny… vietnamské recepty jsou prostě dokonalou symfonií lehkého zdravého jídla a delikátních chutí. Vietnamská kuchyně u nás v posledních letech zažívá boom a přibývá restaurací, ve kterých můžete ochutnat skutečně autentické vietnamské pokrmy.
Co kdybyste si ale mohli tyhle dobroty připravit kdykoli hezky u vás doma?
To by byla pohádka, co! S námi jí můžete zažívat kdykoli budete chtít. Vyrazte na náš kurz vaření vietnamské kuchyně v Praze a ovládněte tradiční vietnamské recepty a postupy vaření.
Co se na kurzech vaření vietnamské kuchyně naučíte?
Mezi charakteristické prvky vietnamských receptů patří bylinky jako koriandr, citronová tráva a perila, klíčky, mořské plody a kvalitní kousky masa, rybí omáčka, oříšky, a hlavně rýže a rýžové nudle. Na našem kurzu vaření vietnamské kuchyně se naučíte všechny tyto suroviny vhodně kombinovat a připravovat tak, aby z toho vznikly pravé vietnamské pokrmy. Během zhruba 3-3,5 hodin kurzu vaření si společně s profesionálním kuchařem uvaříte celé několikachodové vietnamské menu a veškeré nově nabité dovednosti si odnesete domů.
Veškeré suroviny a kuchařské náčiní je pro vás připraveno a v kurzu vaření bude maximálně 12 účastníků, takže budete mít dostatek prostoru pro dotazy.
Na výběr jsou tyto kurzy vaření Vietnamské kuchyně:
Kurz vaření - Tradiční recepty vietnamské kuchyně
Co se bude vařit:- Goi cuon [zoi čun] - studené jarní závitky s krevetami v rýžovém papíru bánh đa nem [báň da nem]
-
Pho bo [fhǣ ba] - tradiční vietnamská polévka s hovězím masem, rýžovými nudlemi phở a jarní cibulkou
-
Banh xeo [pǣn kseo] - syčící placka – křupavé palačinky, plněné pečeným bůčkem, krevetami a mungo výhonky se salátem a okurkou
-
Bun cha [bun čá] - grilovaný bůček a mleté vepřové maso, marinované ve sladkokyselé omáčce s rýžovými nudlemi bún, salátem a dipem
-
Nuoc cham [nús čam] - pikantní dipy k masu, nudlím a polévkám
Kurz vaření - Street Food z Vietnamu
- Omáčka Nuoc Cham - variace základní vietnamské omáčky
-
Kyselá zálivka s česnekem, chilli a zeleninou (nuós chãm)
-
Smažené jarní závitky s masem
-
BanhMi s krevetami - typická vietnamská bageta s krevetami, koriandrem a chilli
-
Špízy Nem Lui - špízy z mletého masa na citronové trávě
-
Bun bo Nam Bo - hovězí maso s ústřicovou omáčkou, nudlemi a čerstvou zeleninou
Kurz vaření - To nej z Thajska a Vietnamu s rohlik.cz
Letní závitky se zálivkou Nước chấm
Tom Yum polévka
Phở bò - polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi
Červené kari
Pad Thai
Stačí si jen vybrat, který z našich kurzů vaření vietnamské kuchyně se vám líbí nejvíce.
Není Kurz vaření Vietnamské kuchyně to pravé ořechové? Nevadí, vyberte si nějaký jiný z naší kategorie Kurzy vaření asijské a exotické kuchyně.